Doğada Erkeklerini Baştan Çıkaran, Cinselliğine Kurban Eden Bazı Dişililerin Ait Olduğu Hayvan Grupları Var

 

Hepsinin amacı üreme. Doğada daha güzel görünmek, tatlı kokmak üremeyi arttırıyor. Her grubu çok güçlü ve öfkeli erkekler yönetiyor.

Şempanzelerde lider istediğini istediği zamanda alır. Alt gruptaki erkek dişisine eğer cüret edip yanaşırsa dayağı yeme riskini göze alır.Şempazelerin vejetaryen oldukları sanılırdı ama zaman zaman menülerine et eklediklerinde  ortaya çıktı.Avın öncüsü erkektir.Dişiler bekler artıklardan kalanları yer.Avlar daha çok dişilerin üreme mevsimlerinde yapılır.Av bitince büyük şef avı ve sevgilisini alır.

Cırcır böcekleri Yutah çölünde meydanda çiftleşme döneminde toplanırlar.Erkeğin kanatları uçmak içn değildir üremede kullanılır.En tombul dişiyi arar çünkü en tombul dişi en fazla yumurta taşıyandır.Spermatozitleri proteinli besin zannedip yiyor.spermatozoitler vücut ağırlığının dörtte bir kadar onu yapmak için o kadar enerji harcıyor ki başaksını yapamayabilir.

G.Afrika da ki milli parkta olgunlaşmış bir fil günde 150 kg.dan fazla dışkı bırakabilir. Ama parkın temizlik grubu böcekler için bu atıklar büyük bir servettir. Dişi böcek bunları topak yapıp yumurtalarını içine bırakıyor. Doğurganlığını böyle garanti altına alıyor.

Erkek timsah dünyanın en gürültücü timsahıdır.Suyun üzerinde oldu zaman sesleri 150. ye kadar gidebiliyor.Ses suyun altındaysa bunlar titremeler yaratır.Ses suda havaya oranla 5 kat daha hızlı yayılır ve buna afrodizyak denir.Dişiler erkekle güreşir eğer kendini çamura yatıracak güçteyse onun çiftleşebilir.

Yüksek ses bazı hayvanlarda üreme çağrısıdır.

Kızıl geyiğin çiftleşme mevsiminde bağrı yanık şekilde bağırır. Her erkek dakikada 2 kere kükrer, 24 saatte 3000 defa kükrer. Kükremeler dişinin yumurtasını arttırmasını sağlar. Yalnız erkekler dağlarda kükreyerek harem kurar.

Bazıları için koku daha önemli Madagaskar da ki yağmur ormanlarının sakinleri gibi. Nemurlar çiftleşmek için koku salıyor. Dişi yeterince uyarılmazsa gebe kalmıyor. Rakiplerini de kokularıyla yeniyorlar.

Deniz kuşları kokusuyla ya da sesiyle yada dansa gelir. Bütün albatroslar karaya çarparak ahmak kuşu havada daireler çizerek iner. Ayakları ne kadar maviyse eş bulma olasılığı o kadar artar.Albatros dişisi 9 kez 45 farklı eşle çiftleşebilir.

Mürekkep balığı derisinin altındaki kromatoforlarla değişik renklere bürünebilir.

Karayip mercan balığı erkekleri sperm paketini dişinin gözünün altına bırakır.

 Aşağıdaki soruların cevapları filmin ayrıntılarında vardır.

1.Cır cır böcekleri neden en tombul dişiyi seçiyor?

2.Mürekkep balığının derisinin farklı renklerde olmasının nedeni nedir?

3.Cır cır böceklerinde kantlar ne için kullanılır?

4.Kızıl geyik çiftleşme esnasında neden kükrer?

5.Dişi böcek filin dışkısından nasıl yararlanıyor?

6.Şempanzelerde avlar ne zaman yapılır?

7.Afrodizyak nedir?

8.Nemurlar neden koku salıyorlar?